PUBG’de Bugüne Kadar 13 Milyon Hesap Banlanmış!

pubg-theme-yl2.jpg

 

Rekabetçi oyunlar ile ilgili en büyük şikayetlerden birisi hiç şüphe yok ki hile yapan kullanıcılar. PUBG için de bu durum aynı şekilde geçerli. Geliştirici firma Bluehole bu konuda tedbirler almaya çalışsa da henüz bu sorunun aşılabildiğini söylemek mümkün görünmüyor. Bununla birlikte, firmanın bugüne kadar ne kadar ciddi hamleler yaptığına ilişkin bir veriyi öğrenmiş olduk bir reddit kullanıcısı sayesinde.

Bluehole tarafından paylaşılan bilgilerden bir derleme yapan “sjk045” rumuzlu reddit kullanıcısının oluşturduğu tabloya göre, bugüne kadar 13 milyon kullanıcı hile yaptıkları gerekçesiyle banlanmış durumda. Bu veriye ulaşmak için Bluehole’un paylaştığı 69 ayrı mesajdaki verileri derlemiş. Açıkçası benim tahminlerimin üzerinde bir sayı. Bu kadar yüksek sayıda banlanmaya karşı halen oyundan alınan keyfi zedeleyecek derecede çok sayıda hilecinin bulunması da ayrı bir konu. Yine de sayının yüksekliği yapımcı firmanın meseleyi ne kadar ciddiye aldığının bir işareti olarak değerlendirilebilir.

Banlanma sayılarına ilişkin grafikte en yüksek ban sayısının bu yılın başında gerçekleştiği ve takip eden dönemde bir azalış trendine girdiği görülüyor. Bu azalışın, alınan tedbirler nedeniyle hile yapan oyuncu sayısındaki düşüşten kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Aynı dönemde toplam oyuncu sayısındaki azalış da bu durumu etkilemiş olabilir.

Bluehole, getirdikleri güncellemelerde oyunda hile kullanımını engellemeye yönelik iyileştirmeler yapmaya devam ediyor ve hile kullanımı nedeniyle oyuncu kitlesinin azalışının önüne geçmeye çalışıyor. Umuyoruz “hilesiz oyun sahası” çalışmaları bir sonuç verir.

Yorum bırakın